Vállalati stresszkezelés

Akárcsak az élő szervezetekre, a vállalatokra is ugyanúgy hatnak a felgyorsult gazdasági környezetük stresszfaktorai.
Láttál már idegesen kapkodó, pánikoló cégvezetést?
Vagy éppen a piactól elforduló menedzsmentet?
Szokásokhoz rögeszmésen ragaszkodó vállalati kultúrát?

Mindenhonnan azt halljuk, hogy robbanásszerűen felpörgött világban élünk. Manapság az interneten már nem másodpercekben, hanem milliszekundumban fejezhető ki a válaszidő iránti érzékenységünk.

Egy kutatás szerint a türelmetlenebb emberek szervezetére jobban hat a stressz, amelyre a leggyakoribb válaszok a szorongás, az agresszió, illetve a depresszió. Ezek tünetei például idegesség, izomfeszülés, tevékenységek görcsös ismétlése stb.

A hosszan tartó stressz autoimmun reakciókat is kiválthat, amikor a szervezet saját maga ellen fordul, és minden ismeretlen tényezőt ellenségnek tekint.

Gyakori, amikor egy szervezeten belül a különböző egységek önmagukba zártan működnek, és minden energia arra megy el, hogy a fontosságukat igazolják. Mivel a közös érdek ilyenkor már nem szempont, az egész rendszer nem hatékony. Jellemző hiba, hogy nincsen jövőkép, a stratégia ismeretlen, a munkatársak nehezen kapcsolódnak a vállalati célokhoz. Már nem a folyamatok javítása a cél, hanem a felelősök keresése zajlik.
Ahogy a kor haladtával az emberi szervezetnek is szüksége van orvosi felülvizsgálatra, úgy a vállalatoknak is időről időre át kell esniük egy állapotfelmérésen.

Fontos, hogy minél gyorsabban izoláljuk a káros folyamatokat, és hogy a vezetés elköteleződjön a cég megújításáért. Ahogy minden fejben dől el, a változást a tulajdonosi-felső vezetői körnek kell akarni és támogatni a sikeres eredmény érdekében.

Ilyen helyzetekben tud segítséget nyújtani egy külső szem, egy független szakértő vagy egy tanácsadó cég, amely elemzést készít a szervezet aktuális állapotáról, dinamikájáról, fejlesztendő területeiről, és ezt átbeszélik a vezetőkkel, majd megfelelő formában a munkatársakkal is. Lényeges továbbá, hogy biztosítani lehessen az őszinte és világos kommunikációt, javítsuk az információáramlást, tisztázzuk a célokat, illetve támogassuk és erősítsük meg a vezetőket az újradefiniálás folyamatában.

Ebben tudunk segítő támogatást adni. Hívj, írj, kattints!

Delega Management Technológia Kft honlapja

Az írás megjelent a Trade Magazin 2016. július-augusztusi számában.

trademagazin.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.